Сделката за 170 млн. евро за придобиването на бизнесите на Delivery Hero на Балканите, включително България (Foodpanda), от испанската компания Glovo  бе финализирано през втората половина на месец юни 2021 г. Прехвърлянето на собствеността на компанията се извърши в един и същи ден в пет отделни юрисдикции - България, Сърбия, Черна гора, Босна и Херцеговина и Хърватия. Екипът на Адвокатско дружество „Гугушев и партньори“, воден от адв. Виктор Гугушев (Партньор), представлява и подписа от името на продавача Foodpanda GbmH в България, като по този начин се финализира стратегическата сделка. Част от екипа на „Гугушев и партньори“ бяха също адв. Димитринка Методиева (Старши партньор) и адв. Кирил Гьорев (Консултант).

Екипът на Адвокатско дружество „Гугушев и партньори“ предостави пълен спектър от правни услуги през всички етапи на сделката за България. Поради трансграничния характер на сделката, екипът ни работи съвместно с екипите на Foodpanda GmbH и експертите  на Cuatrecasas (водещият правен консултант от Испания), представен от Диана Ривера и Кай Кристиан Фишер, както и адвокатите Пола Мартинес Морено, Мигел Анхел Кастано Мартин и Хулио Отеро Васкес.

Delivery Hero SE, със седалище в Берлин, Германия, е световна водещата платформа за локални доставки, която предоставя услуги в над 50 страни в Азия, Европа, Латинска Америка, Близкия изток и Северна Африка. Позната на българския пазар под марката Foodpanda, през последните няколко години, тя е един от пазарните лидери на сферата на услуги за доставка. С тази транзакция Delivery Hero продължава да оптимизира своите операции и инвестиции на ключови стратегически пазари.