На 01 юли 2021 г. в хотел „Балкан“ се проведе Петата годишна среща с акредитираните посланици в България, организирана от Българския форум на бизнес лидерите.

Събитието по традиция предоставя платформа за обмяна на мнения между частния сектор, дипломатическия корпус и висши представители на изпълнителната власт, като темата тази година бе „Възстановяване на българския бизнес: планове и перспективи“

Официални гости бяха Светлан Стоев, служебен министър на външните работи, Асен Василев, служебен министър на финансите, Ирена Младенова, служебен зам.-министър на икономиката, и Зарица Динкова, служебен зам.-министър на външните работи, а дипломатически партньор на срещата бе германският посланик в София Кристоф Айххорн. Участие в дискусията взеха посланици и висши дипломати от 33 страни, както и топ мениджъри на над 40 водещи компании от общността на БФБЛ, в това число и Адвокатско дружество „Гугушев и партньори“, представлявано от адв. Виктор Гугушев, Партньор, г-ца Боряна Зарева, Директор Бизнес развитие и г-н Стефан Кьосев, Специалист Бизнес развитие в кантората.

Адв. Виктор Гугушев отправи въпрос към министър Василев относно статуса на Националния план за възстановяване и устойчивост, инструмент, създаден по предложение на Европейската комисия и целящ устойчиво, съгласувано и справедливо възстановяване на държавите-членки от кризата, породена от пандемията от COVID-19. Служебният министър на финансите отговори, че съгласно препоръки от Брюксел този план следва да бъде одобрен от редовно избрано Народно събрание.

Други акценти от дискусията може да откриете на сайта на БФБЛ ТУК.

Галерия